Cosmotheoros (e-Book)

Prijs € 19,90
Download direct dit e-Book

Daphne Stam

EPUB met digitaal watermerk | Augustus 2024 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Christiaan Huygens (1629-1695) is een van de belangrijkste wetenschappers aller tijden. Hij ontdekte dat Saturnus ringen heeft, vond het slingeruurwerk uit en deed baanbrekend onderzoek op het gebied van kansberekening, muziektheorie en zwaartekracht. Als eerste beschreef hij licht als een golf en berekende hij de snelheid van het licht. In 1695 voltooide Huygens Cosmotheoros, zijn eerste boek voor een algemeen publiek. In dit intrigerende werk neemt hij de lezer mee op reis door het zonnestelsel. Hij bespreekt de mogelijkheid van intelligent leven op andere planeten en speculeert over het bestaan van planeten buiten ons zonnestelsel. Zulke planeten werden pas driehonderd jaar na zijn dood ontdekt. Cosmotheoros was na verschijning een internationaal succes en heeft de tand des tijds glansrijk doorstaan. Huygens schreef deze bijzondere tekst in het Latijn. Aan deze eerste Nederlandse vertaling sinds 1699 is uitgebreide uitleg toegevoegd over de ontdekkingen die Huygens beschrijft en over kennis die na de zeventiende eeuw verkregen is. Dr. Daphne Stam is theoretisch natuurkundige, gespecialiseerd in onderzoek naar atmosferen van planeten in het zonnestelsel en erbuiten. Ze woont vlakbij het landgoed Hofwijck, het buitenhuis waar Huygens Cosmotheoros schreef.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Daphne Stam
Uitgever
Boom
ISBN
9789024466092
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2024
Bestandsgrootte
1740303 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
228

Beschrijving

Christiaan Huygens (1629-1695) is een van de belangrijkste wetenschappers aller tijden. Hij ontdekte dat Saturnus ringen heeft, vond het slingeruurwerk uit en deed baanbrekend onderzoek op het gebied van kansberekening, muziektheorie en zwaartekracht. Als eerste beschreef hij licht als een golf en berekende hij de snelheid van het licht.

In 1695 voltooide Huygens Cosmotheoros, zijn eerste boek voor een algemeen publiek. In dit intrigerende werk neemt hij de lezer mee op reis door het zonnestelsel. Hij bespreekt de mogelijkheid van intelligent leven op andere planeten en speculeert over het bestaan van planeten buiten ons zonnestelsel. Zulke planeten werden pas driehonderd jaar na zijn dood ontdekt. Cosmotheoros was na verschijning een internationaal succes en heeft de tand des tijds glansrijk doorstaan.

Huygens schreef deze bijzondere tekst in het Latijn. Aan deze eerste Nederlandse vertaling sinds 1699 is uitgebreide uitleg toegevoegd over de ontdekkingen die Huygens beschrijft en over kennis die na de zeventiende eeuw verkregen is.

Dr. Daphne Stam is theoretisch natuurkundige, gespecialiseerd in onderzoek naar atmosferen van planeten in het zonnestelsel en erbuiten. Ze woont vlakbij het landgoed Hofwijck, het buitenhuis waar Huygens Cosmotheoros schreef.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Daphne Stam
Uitgever
Boom
ISBN
9789024466092
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2024
Bestandsgrootte
1740303 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
228

Actuele bestsellers!

  • 21,99
  • 21,99
  • 15,00
  • 24,99
  • 23,99
  • 12,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 22,99