De polyvagaal-theorie en de transformerende kracht van je veilig voelen

Traumabehandeling, sociale betrokkenheid en gehechtheid

Prijs € 34,50

Niet beschikbaar

Stephen W. Porges

Paperback | Februari 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De polyvagaaltheorie die door Stephen Porges werd geïntroduceerd beschrijft de samenhang tussen de ontwikkeling van het autonome zenuwstelsel en het ontstaan van sociaal gedrag. Zijn inzichten worden omarmd door een klinisch publiek dat geïnteresseerd is in een beter begrip van trauma, angst, depressie en andere problemen op het gebied van de geestelijke gezondheid. Dit polyvagaalperspectief benadrukt de belangrijke link tussen psychologische ervaringen en de lichamelijke manifestaties daarvan.In dit boek worden eerst de wetenschap en de wetenschappelijke cultuur besproken waarbinnen de polyvagaaltheorie oorspronkelijk is ontwikkeld. Daarna volgt in een toegankelijke gespreksvorm de uiteenzetting van de denkbeelden en begrippen die in de polyvagaaltheorie liggen ingebed. Hierbij wordt een aantal praktische behandelingstips uit deze theorie gedestilleerd, wordt er een verklaring gegeven voor de relevantie ervan voor het systeem van sociale betrokkenheid en komen klinische voorbeelden aan de orde van onder andere gevallen van trauma en autisme.Dr. Stephen Porges is een vooraanstaand wetenschapper aan het Kinsey Institute van de Indiana University Bloomington en onderzoeksprofessor aan de psychiatriefaculteit van de universiteit van North Carolina in Chapel Hill. Verder is hij onder meer emeritus professor in de psychiatrie aan de universiteit van Illinois in Chicago.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Stephen W. Porges
Uitgever
Uitgeverij Mens!
ISBN
9789463160391
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2019
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De polyvagaaltheorie die door Stephen Porges werd geïntroduceerd beschrijft de samenhang tussen de ontwikkeling van het autonome zenuwstelsel en het ontstaan van sociaal gedrag. Zijn inzichten worden omarmd door een klinisch publiek dat geïnteresseerd is in een beter begrip van trauma, angst, depressie en andere problemen op het gebied van de geestelijke gezondheid. Dit polyvagaalperspectief benadrukt de belangrijke link tussen psychologische ervaringen en de lichamelijke manifestaties daarvan.

In dit boek worden eerst de wetenschap en de wetenschappelijke cultuur besproken waarbinnen de polyvagaaltheorie oorspronkelijk is ontwikkeld. Daarna volgt in een toegankelijke gespreksvorm de uiteenzetting van de denkbeelden en begrippen die in de polyvagaaltheorie liggen ingebed. Hierbij wordt een aantal praktische behandelingstips uit deze theorie gedestilleerd, wordt er een verklaring gegeven voor de relevantie ervan voor het systeem van sociale betrokkenheid en komen klinische voorbeelden aan de orde van onder andere gevallen van trauma en autisme.


Dr. Stephen Porges is een vooraanstaand wetenschapper aan het Kinsey Institute van de Indiana University Bloomington en onderzoeksprofessor aan de psychiatriefaculteit van de universiteit van North Carolina in Chapel Hill. Verder is hij onder meer emeritus professor in de psychiatrie aan de universiteit van Illinois in Chicago.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Stephen W. Porges
Uitgever
Uitgeverij Mens!
ISBN
9789463160391
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2019
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 18,99
  • 33,99
  • 12,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 21,99
  • 15,99
  • 12,50
  • 24,99