De strijd tegen Beëlzebub, heer der vliegen

de strijd in de gedachten

Prijs € 12,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Walter Tessensohn

Hardback | Januari 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De strijd tegen Beëlzebub, heer der vliegenDit boek gaat over de strijd tegen Beëlzebub, de strijd in de gedachten. Dit is de meest elementaire strijd die een kind van God moet voeren. Je wordt aangevallen met beschuldigingen, onreine gedachten en je positie in Christus wordt door Beëlzebub ter discussie gesteld. Soms legt de boze gedachten en gevoelens in je. Onderscheid je de gedachten van de boze? Hoe overwint je de boze en met welke wapens doet je dat? Vele kinderen Gods hebben moeite met deze strijd in hun gedachten, omdat hen nooit is geleerd hoe ze hiermee moeten omgaan. Om te kunnen overwinnen, moet de wet Gods in het hart geschreven zijn. Deze wet is de toetssteen waarmee de gedachten worden getoetst. Zijn ze van de boze, dan moeten ze afgewezen worden. Deze wet Gods is Zijn morele wet en niet de wet der tien geboden. Deze laatste wet brengt namelijk alleen veroordeling.De boze kan geen gedachten lezen, maar kent jou door en door, daarom weet hij vaak hoe jij denkt en hoe je zal reageren. De Bijbel zegt dat de gedachten van de boze ons niet onbekend zijn. (2 Kor. 2:11) Dit betekent dat wij weten hoe hij denkt, wat zijn begeerten zijn en welke plannen hij koestert. Dit is voor ons nodig om hem te kunnen overwinnen. Wie de vijand niet kent, noch zijn positie, tactiek en wapens, kan hem niet overwinnen.Kunnen gedachten of gevoelens zondig zijn? Wat te doen als er een vloek 'door je heen gaat' of een gedachte over een verkeerde begeerte? Wanneer moeten we een gedachte afwijzen en wanneer zullen we om vergeving moeten vragen? Dit boek laat zien waar de grenzen liggen en wat je moet doen.Dit boek moet niet gebruikt worden als een methode om de strijd in de gedachten (en tegen verkeerde gevoelens)te kunnen winnen. De inzichten die verschaft worden, zullen je alleen tot nut zijn, indien uitgegaan wordt van Gods Woord en je positie in Christus Jezus. Dat is ook de reden waarom hier eerst uitvoerig op wordt ingegaan alvorens wordt uitgelegd hoe de strijd in de gedachten gestreden moet worden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Walter Tessensohn
Uitgever
Wes Stonehens
ISBN
9789491026065
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
127

Beschrijving

De strijd tegen Beëlzebub, heer der vliegen

Dit boek gaat over de strijd tegen Beëlzebub, de strijd in de gedachten. Dit is de meest elementaire strijd die een kind van God moet voeren. Je wordt aangevallen met beschuldigingen, onreine gedachten en je positie in Christus wordt door Beëlzebub ter discussie gesteld. Soms legt de boze gedachten en gevoelens in je. Onderscheid je de gedachten van de boze? Hoe overwint je de boze en met welke wapens doet je dat?

Vele kinderen Gods hebben moeite met deze strijd in hun gedachten, omdat hen nooit is geleerd hoe ze hiermee moeten omgaan. Om te kunnen overwinnen, moet de wet Gods in het hart geschreven zijn. Deze wet is de toetssteen waarmee de gedachten worden getoetst. Zijn ze van de boze, dan moeten ze afgewezen worden. Deze wet Gods is Zijn morele wet en niet de wet der tien geboden. Deze laatste wet brengt namelijk alleen veroordeling.

De boze kan geen gedachten lezen, maar kent jou door en door, daarom weet hij vaak hoe jij denkt en hoe je zal reageren. De Bijbel zegt dat de gedachten van de boze ons niet onbekend zijn. (2 Kor. 2:11) Dit betekent dat wij weten hoe hij denkt, wat zijn begeerten zijn en welke plannen hij koestert. Dit is voor ons nodig om hem te kunnen overwinnen. Wie de vijand niet kent, noch zijn positie, tactiek en wapens, kan hem niet overwinnen.

Kunnen gedachten of gevoelens zondig zijn? Wat te doen als er een vloek 'door je heen gaat' of een gedachte over een verkeerde begeerte? Wanneer moeten we een gedachte afwijzen en wanneer zullen we om vergeving moeten vragen? Dit boek laat zien waar de grenzen liggen en wat je moet doen.

Dit boek moet niet gebruikt worden als een methode om de strijd in de gedachten (en tegen verkeerde gevoelens)te kunnen winnen. De inzichten die verschaft worden, zullen je alleen tot nut zijn, indien uitgegaan wordt van Gods Woord en je positie in Christus Jezus. Dat is ook de reden waarom hier eerst uitvoerig op wordt ingegaan alvorens wordt uitgelegd hoe de strijd in de gedachten gestreden moet worden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Walter Tessensohn
Uitgever
Wes Stonehens
ISBN
9789491026065
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
127

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 22,99
  • 21,99
  • 23,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 24,99
  • 28,99
  • 24,99
  • 22,99