Gouden Middeleeuwen

Nederland in de Merovingische wereld, 400-700 na Chr.

Prijs € 29,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Annemarieke Willemsen

Hardback | April 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Vroege Middeleeuwen worden veelal de 'Dark Ages' genoemd: een tijd van achteruitgang na het vertrek van de Romeinen, een periode van armoede en onrust, waarover verder niet veel bekend is. Maar niets is minder waar! Spectaculaire goudschatten en rijke grafvelden vol persoonlijke luxe en statussymbolen als sieraden, glaswerk en wapens laten zien dat het wel degelijk een voorspoedige tijd was, waarover juist veel te vertellen valt. Recent archeologisch onderzoek naar nederzettingen uit de Vroege Middeleeuwen leverde veel nieuwe informatie op over hoe mensen leefden en woonden, over huizenbouw, nederzettingsvormen, vroege industrie, rituelen, etniciteit en identiteit. Het leven in de Vroege Middeleeuwen in Nederland blijkt veel vrediger, gezonder en rustiger dan altijd is gedacht. Het onderzoek leverde informatie op over welvarende steden, levendige internationale handelsnetwerken, en gezonde mensen die zich luxe spullen konden veroorloven. Men kende zelfs de gezondste Body Mass Index uit de geschiedenis, zo is gebleken uit skeletonderzoek. Ook worden tegenwoordig veel kanttekeningen geplaatst bij de alom bekende 'grootscheepse volksverhuizingen' en blijkt de introductie van het Christendom een lang proces geweest te zijn, met veel individuele keuzevrijheid.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Annemarieke Willemsen
Uitgever
Walburg Pers
ISBN
9789057309441
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
216

Beschrijving

De Vroege Middeleeuwen worden veelal de 'Dark Ages' genoemd: een tijd van achteruitgang na het vertrek van de Romeinen, een periode van armoede en onrust, waarover verder niet veel bekend is. Maar niets is minder waar! Spectaculaire goudschatten en rijke grafvelden vol persoonlijke luxe en statussymbolen als sieraden, glaswerk en wapens laten zien dat het wel degelijk een voorspoedige tijd was, waarover juist veel te vertellen valt.
Recent archeologisch onderzoek naar nederzettingen uit de Vroege Middeleeuwen leverde veel nieuwe informatie op over hoe mensen leefden en woonden, over huizenbouw, nederzettingsvormen, vroege industrie, rituelen, etniciteit en identiteit. Het leven in de Vroege Middeleeuwen in Nederland blijkt veel vrediger, gezonder en rustiger dan altijd is gedacht. Het onderzoek leverde informatie op over welvarende steden, levendige internationale handelsnetwerken, en gezonde mensen die zich luxe spullen konden veroorloven. Men kende zelfs de gezondste Body Mass Index uit de geschiedenis, zo is gebleken uit skeletonderzoek. Ook worden tegenwoordig veel kanttekeningen geplaatst bij de alom bekende 'grootscheepse volksverhuizingen' en blijkt de introductie van het Christendom een lang proces geweest te zijn, met veel individuele keuzevrijheid.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Annemarieke Willemsen
Uitgever
Walburg Pers
ISBN
9789057309441
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
216

Actuele bestsellers!

  • 24,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 15,00
  • 24,99
  • 22,99
  • 15,00
  • 21,99
  • 24,99