Thuiskomen (e-Book)

Leven en werk van Walter van den Broeck

Prijs € 14,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Jos Borré

EPUB met digitaal watermerk | September 2024 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In ruim een halve eeuw tijd heeft Walter van den Broeck een indrukwekkend oeuvre opgebouwd, met bekende uitschieters als Groenten uit Balen, Brief aan Boudewijn en Het beleg van Laken. Begaan met het lot en de levensomstandigheden van wie hij zelf ‘de kleine man, de vertrapten en bedrogenen’ noemt, reflecteert hij over hoe een auteur met de werkelijkheid kan of moet omspringen en welke invloed literatuur kan hebben op de samenleving. Criticus Jos Borré, dé kenner van dit oeuvre, biedt in Thuiskomen een verhelderend overzicht van deze unieke literaire carrière en belicht bovendien de beslissende rol die Walter van den Broeck speelde in de actualiteit. Zo gaf hij een stem aan de stakers van de Vieille-Montagne in Balen, bepaalde hij door zijn tussenkomsten mee het lot van uitgeverij Manteau en waren zijn inspanningen om de noodlijdende krant De Morgen te redden cruciaal. Jos Borré schreef jarenlang recensies over Nederlandstalige literatuur voor vele bladen en tijdschriften, het meest en het langst voor De Morgen. Hij zetelde verscheidene keren in de jury van De Gouden Uil en de AKO Literatuurprijs. Eerder publiceerde hij de monografie Walter van den Broeck, Gerard Walschap. Rebel en missionaris, en Gerard Walschap. Een biografie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jos Borré
Uitgever
Pelckmans
ISBN
9789464342291
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2024
Bestandsgrootte
7901984 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
392

Beschrijving

In ruim een halve eeuw tijd heeft Walter van den Broeck een indrukwekkend oeuvre opgebouwd, met bekende uitschieters als Groenten uit Balen, Brief aan Boudewijn en Het beleg van Laken. Begaan met het lot en de levensomstandigheden van wie hij zelf ‘de kleine man, de vertrapten en bedrogenen’ noemt, reflecteert hij over hoe een auteur met de werkelijkheid kan of moet omspringen en welke invloed literatuur kan hebben op de samenleving.

Criticus Jos Borré, dé kenner van dit oeuvre, biedt in Thuiskomen een verhelderend overzicht van deze unieke literaire carrière en belicht bovendien de beslissende rol die Walter van den Broeck speelde in de actualiteit. Zo gaf hij een stem aan de stakers van de Vieille-Montagne in Balen, bepaalde hij door zijn tussenkomsten mee het lot van uitgeverij Manteau en waren zijn inspanningen om de noodlijdende krant De Morgen te redden cruciaal.

Jos Borré schreef jarenlang recensies over Nederlandstalige literatuur voor vele bladen en tijdschriften, het meest en het langst voor De Morgen. Hij zetelde verscheidene keren in de jury van De Gouden Uil en de AKO Literatuurprijs. Eerder publiceerde hij de monografie Walter van den Broeck, Gerard Walschap. Rebel en missionaris, en Gerard Walschap. Een biografie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jos Borré
Uitgever
Pelckmans
ISBN
9789464342291
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2024
Bestandsgrootte
7901984 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
392

Actuele bestsellers!

  • 18,99
  • 33,99
  • 12,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 21,99
  • 15,99
  • 12,50
  • 24,99