Weg met het deeltijdfeminisme!

over vrouwen,ambitie en carrière

Prijs € 12,50

Uitverkocht

H. Mees

Paperback | April 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Meer dan een halve eeuw na de publicatie van Simone de Beauvoirs feministisch handboek, vormen vrouwen in Nederland nog steeds de tweede sekse. Als het gaat om vrouwen in topfuncties bezet Nederland samen met Pakistan de laatste plaats op een internationale ranglijst. Volgens Heleen Mees, een veelbesproken columnist van NRC Handelsblad, is het Nederlandse anderhalfverdienersmodel een verraderlijk mengsel van traditionele rolpatronen, aangelengd met een vleugje feminisme. In haar columns schopt Mees aan tegen heilige huisjes als vruchtbaarheid, borstvoeding en het old boys network. Niet alleen mogen mannen in de ogen van Mees best wat meer zorgtaken op zich nemen, ook moeten vrouwen reëel uitzicht krijgen op topfuncties. Stop met huishouden. Women on Top! In Weg met het deeltijdfeminisme! is het meest urgente uit Mees' columns over vrouwen, ambitie en werk bijeengebracht. Deze bundel, die onder meer de spraakmakende en door meer dan dertienhonderd vrouwen ondertekende 'Brief aan de informatrice' bevat, werpt een nieuw, meedogenloos licht op de zogenaamd voltooide vrouwenemancipatie, waarbij de auteur niet schroomt de lezerom de oren teslaan metconfronterende feiten en statistieken. We zijn er nog lang niet! Een eyeopener voor vrouwen én mannen.HELEEN MEES is econoom, jurist en publicist. Behalve in NRC Handelsblad, waarin zij een vaste column heeft, publiceert zij onder andere in Le Monde en de Financial Times. Sinds 2000 woont zij in New York, waar zij als adviseur Europese zaken werkzaam is. Daarnaast werkt zij voor de campagne van Hillary Clinton. In Nederland is zij een van de vurigste pleitbezorgers van meer vrouwen aan de top.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H. Mees
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046802144
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2007
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Meer dan een halve eeuw na de publicatie van Simone de Beauvoirs feministisch handboek, vormen vrouwen in Nederland nog steeds de tweede sekse. Als het gaat om vrouwen in topfuncties bezet Nederland samen met Pakistan de laatste plaats op een internationale ranglijst. Volgens Heleen Mees, een veelbesproken columnist van NRC Handelsblad, is het Nederlandse anderhalfverdienersmodel een verraderlijk mengsel van traditionele rolpatronen, aangelengd met een vleugje feminisme. In haar columns schopt Mees aan tegen heilige huisjes als vruchtbaarheid, borstvoeding en het old boys network. Niet alleen mogen mannen in de ogen van Mees best wat meer zorgtaken op zich nemen, ook moeten vrouwen reëel uitzicht krijgen op topfuncties. Stop met huishouden. Women on Top! In Weg met het deeltijdfeminisme! is het meest urgente uit Mees' columns over vrouwen, ambitie en werk bijeengebracht. Deze bundel, die onder meer de spraakmakende en door meer dan dertienhonderd vrouwen ondertekende 'Brief aan de informatrice' bevat, werpt een nieuw, meedogenloos licht op de zogenaamd voltooide vrouwenemancipatie, waarbij de auteur niet schroomt de lezerom de oren teslaan metconfronterende feiten en statistieken. We zijn er nog lang niet! Een eyeopener voor vrouwen én mannen.
HELEEN MEES is econoom, jurist en publicist. Behalve in NRC Handelsblad, waarin zij een vaste column heeft, publiceert zij onder andere in Le Monde en de Financial Times. Sinds 2000 woont zij in New York, waar zij als adviseur Europese zaken werkzaam is. Daarnaast werkt zij voor de campagne van Hillary Clinton. In Nederland is zij een van de vurigste pleitbezorgers van meer vrouwen aan de top.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H. Mees
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046802144
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2007
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 24,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 15,00
  • 24,99
  • 22,99
  • 15,00
  • 21,99
  • 24,99