Engeland wonderland

Prijs € 20,75

Uitverkocht

R. van Caenegem

Paperback | Januari 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

ENGELAND WONDERLANDEngeland. Geografisch gezien zo nabij en cultureel toch zo verschillend. De pionier van onze moderne wereld, maar ook een land waar de tijd stil lijkt te staan. Van afgelegen Romeins wingewest naar dominante wereldmacht en na de Tweede Wereldoorlog weer verweesd...Redenen te over om je een weg te banen door de geschiedenis van dit wonderland. Van talentvolle en minder begenadigde machthebbers langs het merkwaardige Engelse recht tot de tragiek van Winston Churchill en het debat over de deelname van Groot-Brittanni an de Eerste Wereldoorlog. Dit boek analyseert de belangrijke feiten in het verleden en het heden van Engeland. Met een anekdotische knipoog en talrijke persoonlijke herinneringen van de auteur.RAOUL VAN CAENEGEM, hoogleraar emeritus aan de Universiteit van Gent, onderzocht jarenlang oorspronkelijke Engelse bronnen en heeft veel contacten in Engeland. Hij bekleedde o.a. leerstoelen aan de universiteiten van Cambridge en Harvard. De universiteiten van T bingen, Leuven en Parijs verleenden hem de titel van doctor honoris causa. Van Caenegems continentale blik biedt een waarde-vol tegenwicht voor de talrijke geschiedkundige geschriften van over het Kanaal zelf.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
R. van Caenegem
Uitgever
Davidsfonds
ISBN
9789058263469
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2005
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
164

Beschrijving

ENGELAND WONDERLAND
Engeland. Geografisch gezien zo nabij en cultureel toch zo verschillend. De pionier van onze moderne wereld, maar ook een land waar de tijd stil lijkt te staan. Van afgelegen Romeins wingewest naar dominante wereldmacht en na de Tweede Wereldoorlog weer verweesd...
Redenen te over om je een weg te banen door de geschiedenis van dit wonderland. Van talentvolle en minder begenadigde machthebbers langs het merkwaardige Engelse recht tot de tragiek van Winston Churchill en het debat over de deelname van Groot-Brittanni an de Eerste Wereldoorlog. Dit boek analyseert de belangrijke feiten in het verleden en het heden van Engeland. Met een anekdotische knipoog en talrijke persoonlijke herinneringen van de auteur.
RAOUL VAN CAENEGEM, hoogleraar emeritus aan de Universiteit van Gent, onderzocht jarenlang oorspronkelijke Engelse bronnen en heeft veel contacten in Engeland. Hij bekleedde o.a. leerstoelen aan de universiteiten van Cambridge en Harvard. De universiteiten van T bingen, Leuven en Parijs verleenden hem de titel van doctor honoris causa. Van Caenegems continentale blik biedt een waarde-vol tegenwicht voor de talrijke geschiedkundige geschriften van over het Kanaal zelf.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
R. van Caenegem
Uitgever
Davidsfonds
ISBN
9789058263469
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2005
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
164

Actuele bestsellers!

  • 21,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99
  • 22,99
  • 24,99
  • 22,99
  • 22,99
  • 24,99
  • 23,99