Erasmus en de vrije wil

Christendom en humanisme: hun onlosmakelijke band

Prijs € 24,99

Levertijd: 1-2 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Koen Holtzapffel

Paperback | September 2024 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vijfhonderd jaar geleden (1524) schreef Erasmus zijn vermaarde tekst “Over de vrije wilskeuze”. Hij betoogt dat de mens vrij is om te denken en te handelen; hij moet zich niet laten meeslepen door driften en emoties, maar zich door naastenliefde, vredelievendheid en verdraagzaamheid laten leiden. Theoloog en denker Erasmus wordt vaak getekend als een tolerante en verlichte geest, los van zijn geloof. Holtzapffel laat zien hoe Erasmus’ denken en christelijk geloof onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Voor Erasmus is Jezus het ultieme voorbeeld en Socrates een inspiratiebron. Met een bijzondere mix van humor en ‘vrome’ ernst verbindt Erasmus Athene en Jeruzalem, humanisme en christendom, wetenschap en geloof. Met Erasmus’ werk in de hand pleit Holtzapffel voor een eigentijdse vorm van humanistisch christendom, waarin opnieuw de ‘erasmiaanse geest’ van de nuance waait. Met medewerking van de denkers Hans Alma, Lieke Asma en Ronald van RaakKOEN HOLTZAPFFEL (1961) is remonstrants predikant in Rotterdam. Hij is auteur en redacteur van diverse boeken waarin hij de betekenis en actualiteit van de christelijke traditie onderzoekt. Meest recente uitgaven: “Mijn held en ik” (2020) en “Geef mij die dwaze meisjes maar. In gesprek met Jezus’ gelijkenissen” (2021).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Koen Holtzapffel
Uitgever
Skandalon Uitgeverij B.V.
ISBN
9789493220744
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2024
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Beschrijving

Vijfhonderd jaar geleden (1524) schreef Erasmus zijn vermaarde tekst “Over de vrije wilskeuze”. Hij betoogt dat de mens vrij is om te denken en te handelen; hij moet zich niet laten meeslepen door driften en emoties, maar zich door naastenliefde, vredelievendheid en verdraagzaamheid laten leiden.

Theoloog en denker Erasmus wordt vaak getekend als een tolerante en verlichte geest, los van zijn geloof. Holtzapffel laat zien hoe Erasmus’ denken en christelijk geloof onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Voor Erasmus is Jezus het ultieme voorbeeld en Socrates een inspiratiebron. Met een bijzondere mix van humor en ‘vrome’ ernst verbindt Erasmus Athene en Jeruzalem, humanisme en christendom, wetenschap en geloof.

Met Erasmus’ werk in de hand pleit Holtzapffel voor een eigentijdse vorm van humanistisch christendom, waarin opnieuw de ‘erasmiaanse geest’ van de nuance waait.

Met medewerking van de denkers Hans Alma, Lieke Asma en Ronald van Raak

KOEN HOLTZAPFFEL (1961) is remonstrants predikant in Rotterdam. Hij is auteur en redacteur van diverse boeken waarin hij de betekenis en actualiteit van de christelijke traditie onderzoekt. Meest recente uitgaven: “Mijn held en ik” (2020) en “Geef mij die dwaze meisjes maar. In gesprek met Jezus’ gelijkenissen” (2021).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Koen Holtzapffel
Uitgever
Skandalon Uitgeverij B.V.
ISBN
9789493220744
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2024
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Actuele bestsellers!

  • 18,99
  • 33,99
  • 12,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 21,99
  • 15,99
  • 12,50
  • 24,99