Focus op taal

basisboek voor docenten Nederlands als tweede taal

Prijs € 29,95

Niet beschikbaar

Marijke Huizinga, Alice van Kalsbeek

Paperback | Februari 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Momenteel zijn er grote veranderingen gaande binnen het NT2-onderwijs. Mede door een grote instroom van anderstaligen in Nederland, is er een grote behoefte aan lessen Nederlands. Daarbij worden meer en meer vrijwilligers ingezet. Dit zijn niet altijd mensen die deskundig zijn op het gebied van taal in het algemeen of taaldidactiek in het bijzonder. Op specifieke taalvragen van cursisten staan ze soms met hun mond vol tanden en zelfs als ze het antwoord weten, is het lastig om dit goed te formuleren. Er zijn in Nederland veel organisaties die vrijwilligers klaarstomen voor het lesgeven aan anderstaligen. Behalve trainingen is er grote behoefte aan een onderlegger die docenten kunnen gebruiken bij hun lessen. Uit de vele lesobservaties van de auteurs, dienden de onderwerpen die in dit boek aan bod komen zich vanzelf aan. Docenten krijgen praktische handvatten om de taalvragen van cursisten goed te kunnen beantwoorden. Het gaat onder andere over woordenschat, uitspraak, grammatica, feedback, rol van de moedertaal, soorten fouten, woordenboekgebruik etc. etc. Focus op taal is een 'opstap' naar het bekende Handboek Nederlands als tweede taal. Iedere docent of vrijwilliger die met groepen laag- tot middenopgeleide anderstaligen werkt, kan het gebruiken. Ja, ook professionele lesgevers kunnen van Focus op taal profiteren, evenals schakeltrajecten naar opleidingen voor NT2-docent.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marijke Huizinga, Alice van Kalsbeek
Uitgever
Boom
ISBN
9789089537980
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Momenteel zijn er grote veranderingen gaande binnen het NT2-onderwijs. Mede door een grote instroom van anderstaligen in Nederland, is er een grote behoefte aan lessen Nederlands. Daarbij worden meer en meer vrijwilligers ingezet. Dit zijn niet altijd mensen die deskundig zijn op het gebied van taal in het algemeen of taaldidactiek in het bijzonder. Op specifieke taalvragen van cursisten staan ze soms met hun mond vol tanden en zelfs als ze het antwoord weten, is het lastig om dit goed te formuleren.

Er zijn in Nederland veel organisaties die vrijwilligers klaarstomen voor het lesgeven aan anderstaligen. Behalve trainingen is er grote behoefte aan een onderlegger die docenten kunnen gebruiken bij hun lessen. Uit de vele lesobservaties van de auteurs, dienden de onderwerpen die in dit boek aan bod komen zich vanzelf aan. Docenten krijgen praktische handvatten om de taalvragen van cursisten goed te kunnen beantwoorden. Het gaat onder andere over woordenschat, uitspraak, grammatica, feedback, rol van de moedertaal, soorten fouten, woordenboekgebruik etc. etc.

Focus op taal is een 'opstap' naar het bekende Handboek Nederlands als tweede taal. Iedere docent of vrijwilliger die met groepen laag- tot middenopgeleide anderstaligen werkt, kan het gebruiken. Ja, ook professionele lesgevers kunnen van Focus op taal profiteren, evenals schakeltrajecten naar opleidingen voor NT2-docent.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marijke Huizinga, Alice van Kalsbeek
Uitgever
Boom
ISBN
9789089537980
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 21,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 22,99
  • 24,99
  • 23,99