Emblemen van de Koninklijke Marine

1945 - 2010

Prijs € 38,95

Uitverkocht

Dick Beumer, Karel Fleischacker, Carel Fleischacker

Paperback | November 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Duik in de wereld van de emblemen Ga mee op ’n fascinerende reis door de wereld van emblemen gedragen door de Janmaats en Mariniers… Al in de tijd van de zeil- en later stoom-schepen werden er bij de Marine fraaie mouw-emblemen gedragen die ’n functie of brevet aangaven. Veel meer nog dan bij het Leger, die er qua emblemen voor de oorlog maar bekaaid afkwam. Door de jaren heen verschenen er diverse folders en boeken over dit onderwerp, maar nooit is er gestreefd om een compleet beeld te geven over dit onderwerp. ‘Onderscheidingstekens van de Koninklijke Marine’ doet daar een poging toe, alhoewel de auteurs zich realiseren dat het vrijwel onmogelijk is om álles wat er op en aan het uniform gedragen is en word in één boek samen te voegen. Toch menen wij dat onze poging geslaagd is en een zeer waardevolle toevoeging is aan het al eerder gepubliceerde. Voor de geïnteresseerden en verzamelaars is dit werk een handleiding om hun kennis en hobby uit te breiden. De enorme hoeveelheid onderscheidingstekens, zorgvuldig onderzocht naar herkomst en gebruik, met begeleidende teksten. Een indrukwekkende collectie, maar geen boek is ”compleet”. Ieder boek raakt op den duur toch gedateerd. Toch vult dit naslagwerk een boeiende periode, waarin veel veranderingen plaats vonden. Vele fraaie emblemen zijn inmiddels vervallen en een nieuwe generatie emblemen zag het daglicht. Vandaar dit boek…

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Dick Beumer, Karel Fleischacker, Carel Fleischacker
Uitgever
Lanasta
ISBN
9789086161157
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Beschrijving

Duik in de wereld van de emblemen

Ga mee op ’n fascinerende reis door de wereld van emblemen gedragen door de Janmaats en Mariniers…
Al in de tijd van de zeil- en later stoom-schepen werden er bij de Marine fraaie mouw-emblemen gedragen die ’n functie of brevet aangaven. Veel meer nog dan bij het Leger, die er qua emblemen voor de oorlog maar bekaaid afkwam.
Door de jaren heen verschenen er diverse folders en boeken over dit onderwerp, maar nooit is er gestreefd om een compleet beeld te geven over dit onderwerp. ‘Onderscheidingstekens van de Koninklijke Marine’ doet daar een poging toe, alhoewel de auteurs zich realiseren dat het vrijwel onmogelijk is om álles wat er op en aan het uniform gedragen is en word in één boek samen te voegen.

Toch menen wij dat onze poging geslaagd is en een zeer waardevolle toevoeging is aan het al eerder gepubliceerde. Voor de geïnteresseerden en verzamelaars is dit werk een handleiding om hun kennis en hobby uit te breiden.

De enorme hoeveelheid onderscheidingstekens, zorgvuldig onderzocht naar herkomst en gebruik, met begeleidende teksten. Een indrukwekkende collectie, maar geen boek is ”compleet”. Ieder boek raakt op den duur toch gedateerd. Toch vult dit naslagwerk een boeiende periode, waarin veel veranderingen plaats vonden. Vele fraaie emblemen zijn inmiddels vervallen en een nieuwe generatie emblemen zag het daglicht. Vandaar dit boek…

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Dick Beumer, Karel Fleischacker, Carel Fleischacker
Uitgever
Lanasta
ISBN
9789086161157
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Actuele bestsellers!

  • 29,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 20,00
  • 33,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 29,95
  • 29,99
  • 22,99