Inleiding in de gerontologie en geriatrie

Prijs € 51,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Paperback | November 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit kernboek is helder geschreven en beknopt van opzet, opent met een exposé over de huidige en toekomstige demografische ontwikkelingen in Nederland, waaronder de toename van het aantal ouderen. Vervolgens behandelen de auteurs uiteenlopende theorieën over hoe het komt dat de mens gemiddeld steeds ouder wordt. Deze editie laat de lezer delen in de expertise en de werkervaring van de auteurs, allen gezaghebbend op het gebied van ouderen en verouderen. Centraal staan de vijf domeinen van veroudering: lichamelijke, functionele, cognitieve, emotionele en sociale veroudering. Aan de orde binnen elk domein komen kernaspecten, problemen en ziekten bij ouderen: hun verbreiding, het signaleren en meten ervan, de gevolgen, de behandeling en de preventie. De auteurs wijzen op de samenhang tussen deze domeinen en op aspecten die deze domeinen overstijgen, zoals kwetsbaarheid. Daarbij gaan zij ook uitvoerig in op formele en informele zorg voor ouderen, zorggebruik van ouderen en de rol van een gezonde leefstijl. De heldere stijl en het spaarzame gebruik van medische vaktermen maakt deze uitgave plezierig leesbaar en goed toegankelijk voor uiteenlopende lezersgroepen. Elk hoofdstuk bevat leerdoelen, veelal met achtergrondinformatie en casussen. Inleiding in de gerontologie en geriatrie is door deze didactische opzet bij uitstek geschikt voor studenten geneeskunde en gezondheidswetenschappen en zij die studeren aan paramedische opleidingen als verpleegkunde, fysiotherapie en diëtetiek. Als naslagwerk komt het boek tot zijn recht in de praktijk van elke hulpverlener en medische professional die zich met de oudere mens bezighoudt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036804431
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Dit kernboek is helder geschreven en beknopt van opzet, opent met een exposé over de huidige en toekomstige demografische ontwikkelingen in Nederland, waaronder de toename van het aantal ouderen. Vervolgens behandelen de auteurs uiteenlopende theorieën over hoe het komt dat de mens gemiddeld steeds ouder wordt.

Deze editie laat de lezer delen in de expertise en de werkervaring van de auteurs, allen gezaghebbend op het gebied van ouderen en verouderen. Centraal staan de vijf domeinen van veroudering: lichamelijke, functionele, cognitieve, emotionele en sociale veroudering. Aan de orde binnen elk domein komen kernaspecten, problemen en ziekten bij ouderen: hun verbreiding, het signaleren en meten ervan, de gevolgen, de behandeling en de preventie. De auteurs wijzen op de samenhang tussen deze domeinen en op aspecten die deze domeinen overstijgen, zoals kwetsbaarheid. Daarbij gaan zij ook uitvoerig in op formele en informele zorg voor ouderen, zorggebruik van ouderen en de rol van een gezonde leefstijl. De heldere stijl en het spaarzame gebruik van medische vaktermen maakt deze uitgave plezierig leesbaar en goed toegankelijk voor uiteenlopende lezersgroepen. Elk hoofdstuk bevat leerdoelen, veelal met achtergrondinformatie en casussen.

Inleiding in de gerontologie en geriatrie is door deze didactische opzet bij uitstek geschikt voor studenten geneeskunde en gezondheidswetenschappen en zij die studeren aan paramedische opleidingen als verpleegkunde, fysiotherapie en diëtetiek. Als naslagwerk komt het boek tot zijn recht in de praktijk van elke hulpverlener en medische professional die zich met de oudere mens bezighoudt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036804431
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 21,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99
  • 22,99
  • 24,99
  • 22,99
  • 22,99
  • 24,99
  • 23,99