Je bent niet je familie (e-Book)

Doorbreek de cirkel van intergenerationeel trauma

Prijs € 12,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Noémi Orvos-Tóth

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2024 |

Beoordeel dit boek als eerste!
Let op: Dit e-Book is niet leesbaar op e-readers met een zwart-wit scherm.

Beschrijving

In Je bent niet je familie laat psycholoog Noémi Orvos-Tóth zien hoe je intergenerationeel trauma kunt doorbreken aan de hand van herkenbare, prikkelende en ontroerende casestudies uit haar eigen praktijkVoor de lezers van De fontein, en de boeken van Bessel van der Kolk en Gabor MatéPsycholoog Noémi Orvos-Tóth laat in Je bent niet je familie zien dat het van essentieel belang is om naar je verleden te kijken als je je problemen uit het heden wilt begrijpen. Iedereen stamt af van voorouders die in meerdere of mindere mate iets traumatisch hebben doorstaan. Maar hoe kan het verborgen Holocaust-trauma van een grootmoeder zorgen voor anorexia bij haar kleinkind? Hoe kan het feit dat een vrouw haar moeder op jonge leeftijd is verloren doorwerken in de moeizame romantische relaties van haar zoon op latere leeftijd? Orvos-Tóth hoort dagelijks in gesprekken met haar cliënten hoe pijn uit het verleden wordt doorgegeven aan de volgende generatie. Ze stelt dan ook dat je onbewust negatieve patronen blijft doorgeven aan je kinderen zolang je de confrontatie met je familie-erfenis uitstelt.Orvos-Tóth neemt de lezer mee op ontdekkingstocht aan de hand van de verhalen en ervaringen van cliënten uit haar praktijk, en maakt inzichtelijk hoe trauma’s van invloed zijn op de dagelijkse realiteit van verschillende mensen. Dit boek zet je aan het denken over hoe je zelf een product bent van je verleden, over de positie die je inneemt binnen je familiedynamiek en wat dat heeft betekend voor je persoonlijke ontwikkeling. Denk daarbij aan de verwachtingen die je ouders voor je hadden nog voor je werd geboren, aan je positie in het gezin (eerstgeborene of een tweede of derde kind), of aan hoe gewenst je was tijdens de zwangerschap. Ook leert dit boek je meer over intergenerationeel trauma, de effecten van het leven met een familiegeheim en het belang van hechting.Je bent niet je familie is een fascinerende ontdekkingstocht over jezelf. Het bewust worden van je trauma’s en patronen is de eerste stap naar het loskomen ervan en het leven naar je volle potentie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Noémi Orvos-Tóth
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789402324464
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2024
Bestandsgrootte
4925725 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Beschrijving

In Je bent niet je familie laat psycholoog Noémi Orvos-Tóth zien hoe je intergenerationeel trauma kunt doorbreken aan de hand van herkenbare, prikkelende en ontroerende casestudies uit haar eigen praktijk

Voor de lezers van De fontein, en de boeken van Bessel van der Kolk en Gabor Maté

Psycholoog Noémi Orvos-Tóth laat in Je bent niet je familie zien dat het van essentieel belang is om naar je verleden te kijken als je je problemen uit het heden wilt begrijpen. Iedereen stamt af van voorouders die in meerdere of mindere mate iets traumatisch hebben doorstaan. Maar hoe kan het verborgen Holocaust-trauma van een grootmoeder zorgen voor anorexia bij haar kleinkind? Hoe kan het feit dat een vrouw haar moeder op jonge leeftijd is verloren doorwerken in de moeizame romantische relaties van haar zoon op latere leeftijd? Orvos-Tóth hoort dagelijks in gesprekken met haar cliënten hoe pijn uit het verleden wordt doorgegeven aan de volgende generatie. Ze stelt dan ook dat je onbewust negatieve patronen blijft doorgeven aan je kinderen zolang je de confrontatie met je familie-erfenis uitstelt.

Orvos-Tóth neemt de lezer mee op ontdekkingstocht aan de hand van de verhalen en ervaringen van cliënten uit haar praktijk, en maakt inzichtelijk hoe trauma’s van invloed zijn op de dagelijkse realiteit van verschillende mensen. Dit boek zet je aan het denken over hoe je zelf een product bent van je verleden, over de positie die je inneemt binnen je familiedynamiek en wat dat heeft betekend voor je persoonlijke ontwikkeling. Denk daarbij aan de verwachtingen die je ouders voor je hadden nog voor je werd geboren, aan je positie in het gezin (eerstgeborene of een tweede of derde kind), of aan hoe gewenst je was tijdens de zwangerschap. Ook leert dit boek je meer over intergenerationeel trauma, de effecten van het leven met een familiegeheim en het belang van hechting.

Je bent niet je familie is een fascinerende ontdekkingstocht over jezelf. Het bewust worden van je trauma’s en patronen is de eerste stap naar het loskomen ervan en het leven naar je volle potentie.


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Noémi Orvos-Tóth
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789402324464
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2024
Bestandsgrootte
4925725 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Actuele bestsellers!

  • 26,50
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 21,99
  • 7,99
  • 24,99
  • 22,99
  • 24,99
  • 7,99