Kunstmatig van nature

Onderweg naar Homo sapiens 3.0

Prijs € 20,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Jos de Mul

Paperback | Juni 2024 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Worden wij de eerste soort op aarde die zijn eigen evolutionaire opvolger gaat scheppen?   Recente ontwikkelingen in de biotechnologie, neurowetenschappen en robotica hebben een diepe impact op ons zelfbegrip en dagelijks leven. Wat te denken van genetisch gemodificeerde baby’s? Of van dwarslaesiepatiënten die een computer kunnen aansturen met hun gedachten? Of van androïde robots die werken als prostituees, zoals in de sciencefictionserie Real Humans? Wie we zijn en wat we willen worden, is meer dan ooit een open vraag. Zijn wij, ‘de eeuwig toekomstigen’ volgens Nietzsche, onderweg naar Homo sapiens 3.0?   Jos de Mul (1956) is emeritus hoogleraar filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij geldt als een van de origineelste en veelzijdigste denkers in het Nederlandse taalgebied. Zijn bekendste boeken zijn Cyberspace Odyssee (winnaar Socratesbeker 2003), De domesticatie van het noodlot. In 2024 verscheen Welkom in het symbioceen. De Mul publiceert geregeld in toonaangevende media als Trouw, NRC, Vrij Nederland en De Groene Amsterdammer. Hij is wereldwijd een veelgevraagd spreker en zijn werk is in meer dan tien talen vertaald.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jos de Mul
Uitgever
Boom
ISBN
9789024466382
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2024
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Beschrijving

Worden wij de eerste soort op aarde die zijn eigen evolutionaire opvolger gaat scheppen?

 

Recente ontwikkelingen in de biotechnologie, neurowetenschappen en robotica hebben een diepe impact op ons zelfbegrip en dagelijks leven. Wat te denken van genetisch gemodificeerde baby’s? Of van dwarslaesiepatiënten die een computer kunnen aansturen met hun gedachten? Of van androïde robots die werken als prostituees, zoals in de sciencefictionserie Real Humans? Wie we zijn en wat we willen worden, is meer dan ooit een open vraag. Zijn wij, ‘de eeuwig toekomstigen’ volgens Nietzsche, onderweg naar Homo sapiens 3.0?

 

Jos de Mul (1956) is emeritus hoogleraar filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij geldt als een van de origineelste en veelzijdigste denkers in het Nederlandse taalgebied. Zijn bekendste boeken zijn Cyberspace Odyssee (winnaar Socratesbeker 2003), De domesticatie van het noodlot. In 2024 verscheen Welkom in het symbioceen. De Mul publiceert geregeld in toonaangevende media als Trouw, NRC, Vrij Nederland en De Groene Amsterdammer. Hij is wereldwijd een veelgevraagd spreker en zijn werk is in meer dan tien talen vertaald.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jos de Mul
Uitgever
Boom
ISBN
9789024466382
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2024
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 22,99
  • 21,99
  • 23,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 24,99
  • 28,99
  • 24,99
  • 22,99