Behandelend opvoeden

groepswerk in de kinder- en jeugdpsychiatrische zorg

Prijs € 41,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

M. van der Harten, E. van Rijn

Paperback | Juni 2003 | XI

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Behandelend opvoeden geeft treffend weer wat de taak is van groepsleiders in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Dit boek beschrijft niet alleen wat groepsleiders in theorie beogen, maar ook hoe zij de behandeling van een kind in de leefgroep daadwerkelijk vorm (kunnen) geven. Het integratieve behandelmodel, met de psychiatrische uitgangspunten als scharnier tussen diagnostiek en behandeling, vormt daarbij de rode draad. Tevens komen de dilemma's aan bod waar de groepsleider in de dagelijkse praktijk mee te maken krijgt. In deze herziene derde druk is een aantal hoofdstukken geactualiseerd. Ook is een extra deel toegevoegd dat aandacht besteedt aan de samenwerking met ouders. Het boek is in de eerste plaats bestemd voor studenten SPH en andere opleidingen die zich richten op het werken met kinderen met psychiatrische problematiek. Ook groepsleiders die werkzaam zijn in de kinder- en jeugdpsychiatrie, de jeugdzorg en aanverwante sectoren, leerkrachten in het speciaal onderwijs en anderen die in deze sectoren werken, zullen in dit boek veel van hun gading vinden. 3e druk

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. van der Harten, E. van Rijn
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023238539
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2003
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
283

Beschrijving

Behandelend opvoeden geeft treffend weer wat de taak is van groepsleiders in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Dit boek beschrijft niet alleen wat groepsleiders in theorie beogen, maar ook hoe zij de behandeling van een kind in de leefgroep daadwerkelijk vorm (kunnen) geven. Het integratieve behandelmodel, met de psychiatrische uitgangspunten als scharnier tussen diagnostiek en behandeling, vormt daarbij de rode draad. Tevens komen de dilemma's aan bod waar de groepsleider in de dagelijkse praktijk mee te maken krijgt.

In deze herziene derde druk is een aantal hoofdstukken geactualiseerd. Ook is een extra deel toegevoegd dat aandacht besteedt aan de samenwerking met ouders.

Het boek is in de eerste plaats bestemd voor studenten SPH en andere opleidingen die zich richten op het werken met kinderen met psychiatrische problematiek. Ook groepsleiders die werkzaam zijn in de kinder- en jeugdpsychiatrie, de jeugdzorg en aanverwante sectoren, leerkrachten in het speciaal onderwijs en anderen die in deze sectoren werken, zullen in dit boek veel van hun gading vinden.

3e druk

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. van der Harten, E. van Rijn
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023238539
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2003
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
283

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 22,99
  • 21,99
  • 23,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 24,99
  • 28,99
  • 24,99
  • 22,99