Om te geloven heb ik de kerk nodig

Prijs € 10,50

Uitverkocht

Harald Overeem

Paperback | Februari 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Ik ga niet meer naar de kerk, maar ik geloof nog wel' is een veelgehoorde opmerking. Tegenwoordig is het niet meer vanzelfsprekend dat mensen zich aansluiten bij een kerk. Harald Overeem wil hier een tegengeluid aan geven door te benadrukken dat de kerk onmisbaar is voor het christelijk geloofsleven.In zijn boek gaat Overeem uit van de stelling: 'binnen de kerk is heil te vinden.' Hoe ziet dit heil eruit? Hoe kunnen mensen in de kerk dit vinden? Op basis van een aantal grondwaarden worden deze vragen verder uitgewerkt. Om te geloven heb ik de kerk nodig houdt ook een appèl aan de lezer in: 'geloven kán alleen maar samen.'Een toegankelijk boek voor actieve gelovigen, kerkenraadsleden, predikanten en theologisch geïnteresseerden die soms ook randkerkelijk kunnen zijn. Met gespreksvragen.Ds. Overeem werkte jarenlang als docent en mentor aan bijbelschoolde Wittenberg in Zeist. Sinds 2010 is hij predikant in de protestantsegemeente te Boskoop. Van zijn hand verscheen Kolossenzen. Met Christus geborgen in God (2004) en Exodus. Bevrijd om God te dienen (2010). Ook leverde hij een viertal bijdragen aan het Woordenboek voor bijbellezers (2005).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Harald Overeem
Uitgever
Ark Media
ISBN
9789033800498
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Beschrijving

'Ik ga niet meer naar de kerk, maar ik geloof nog wel' is een veelgehoorde opmerking. Tegenwoordig is het niet meer vanzelfsprekend dat mensen zich aansluiten bij een kerk. Harald Overeem wil hier een tegengeluid aan geven door te benadrukken dat de kerk onmisbaar is voor het christelijk geloofsleven.
In zijn boek gaat Overeem uit van de stelling: 'binnen de kerk is heil te vinden.' Hoe ziet dit heil eruit? Hoe kunnen mensen in de kerk dit vinden? Op basis van een aantal grondwaarden worden deze vragen verder uitgewerkt. Om te geloven heb ik de kerk nodig houdt ook een appèl aan de lezer in: 'geloven kán alleen maar samen.'
Een toegankelijk boek voor actieve gelovigen, kerkenraadsleden, predikanten en theologisch geïnteresseerden die soms ook randkerkelijk kunnen zijn. Met gespreksvragen.

Ds. Overeem werkte jarenlang als docent en mentor aan bijbelschool
de Wittenberg in Zeist. Sinds 2010 is hij predikant in de protestantse
gemeente te Boskoop. Van zijn hand verscheen Kolossenzen. Met Christus geborgen in God (2004) en Exodus. Bevrijd om God te dienen (2010). Ook leverde hij een viertal bijdragen aan het Woordenboek voor bijbellezers (2005).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Harald Overeem
Uitgever
Ark Media
ISBN
9789033800498
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Actuele bestsellers!

  • 21,99
  • 15,00
  • 24,99
  • 23,99
  • 24,99
  • 22,99
  • 22,99
  • 15,00
  • 24,99
  • 22,99