Onbevoegd gezag

hoe burgers zelf de gezagscrisis aanpakken

Prijs € 26,00

Uitverkocht

Paperback | Mei 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Agenten en ambulanciers durven de straat niet meer op, leerkrachten worden uitgejouwd en politici moeten permanent worden beveiligd. De gezagscrisis is compleet. Althans, dat doen we elkaar geloven. Maar is dit ook echt zo? In de instituties waar gezag ooit vanzelfsprekend aanwezig was, is het verdwenen. Maar misschien zegt dat meer over die instituties dan over het gezag. De vraag is dan ook: waar is het gezag naartoe? Onze hypothese is dat het niet is verdwenen, maar dat het is verschoven en dringend buiten de instituties moet worden opgespoord.FORUM is een onafhankelijk kennisinstituut op het terrein van multiculturele vraagstukken vanuit het perspectief van de democratische rechtsstaat, sociale cohesie en gedeeld burgerschap. FORUM vergaart kennis op het brede terrein van integratie, stelt deze beschikbaar en zet de kennis om in praktisch toepasbare methoden en producten.Door ontwikkelingen in de (multiculturele) samenleving in kaart te brengen, onderzoek te (laten) doen, de 'theorie' te vertalen in werkbare methodieken en nieuwe allianties te vormen, vervult FORUM zijn missie sinds 2004 in drie rollen: als kennisregisseur, als katalysator en als communicator.Stijn Sieckelinck (1980, Duffel, België) studeerde sociale en wijsgerige pedagogiek aan de Katholieke Universiteit Leuven en promoveerde in de opvoedingsfilosofie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is als senior onderzoeker verbonden aan FORUM en aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur.Sanne van Buuren (1984, Utrecht) studeerde Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Zij is beleidsmedewerker bij FORUM.Halim El Madkouri (1963, IJarmouas, Marokko) is letterkundige, Arabist en Islamoloog. Hij is programmaleider bij FORUM.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Boom bestuurskunde
ISBN
9789059319424
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Agenten en ambulanciers durven de straat niet meer op, leerkrachten worden uitgejouwd en politici moeten permanent worden beveiligd. De gezagscrisis is compleet. Althans, dat doen we elkaar geloven. Maar is dit ook echt zo? In de instituties waar gezag ooit vanzelfsprekend aanwezig was, is het verdwenen. Maar misschien zegt dat meer over die instituties dan over het gezag. De vraag is dan ook: waar is het gezag naartoe? Onze hypothese is dat het niet is verdwenen, maar dat het is verschoven en dringend buiten de instituties moet worden opgespoord.

FORUM is een onafhankelijk kennisinstituut op het terrein van multiculturele vraagstukken vanuit het perspectief van de democratische rechtsstaat, sociale cohesie en gedeeld burgerschap. FORUM vergaart kennis op het brede terrein van integratie, stelt deze beschikbaar en zet de kennis om in praktisch toepasbare methoden en producten.

Door ontwikkelingen in de (multiculturele) samenleving in kaart te brengen, onderzoek te (laten) doen, de 'theorie' te vertalen in werkbare methodieken en nieuwe allianties te vormen, vervult FORUM zijn missie sinds 2004 in drie rollen: als kennisregisseur, als katalysator en als communicator.

Stijn Sieckelinck (1980, Duffel, België) studeerde sociale en wijsgerige pedagogiek aan de Katholieke Universiteit Leuven en promoveerde in de opvoedingsfilosofie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is als senior onderzoeker verbonden aan FORUM en aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur.

Sanne van Buuren (1984, Utrecht) studeerde Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Zij is beleidsmedewerker bij FORUM.

Halim El Madkouri (1963, IJarmouas, Marokko) is letterkundige, Arabist en Islamoloog. Hij is programmaleider bij FORUM.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Boom bestuurskunde
ISBN
9789059319424
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 21,99
  • 15,00
  • 24,99
  • 23,99
  • 24,99
  • 21,99
  • 22,99
  • 15,00
  • 15,00
  • 22,99