Psychedelica als medicijn

Drugs die je leven kunnen veranderen

Prijs € 26,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

David Nutt

Paperback | April 2024 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Na vijftig jaar van verbieden, criminaliseren en bangmakerij toont wetenschappelijk onderzoek aan dat correct gebruik van psychedelica niet gevaarlijk of schadelijk is. Het is juist onze krachtigste nieuwe behandeling van psychische aandoeningen als depressie, PTSS, dwang- en eetstoornissen, verslaving en chronische pijn. De wereldwijd gerespecteerde neuropsychofarmacoloog David Nutt heeft vijftien jaar onderzoek gedaan op dit gebied. In 2018 was hij medeoprichter van het eerste academische psychedelische onderzoekscentrum. Nutts werk heeft geleid tot meer aandacht en begrip voor de werking van onder meer MDMA, ayahuasca, paddo’s, LSD en ketamine. De resultaten betekenen een revolutie voor wat we weten over drugs, onze hersenmechanismen en ons bewustzijn. Dit boek bevat de broodnodige kennis over medicijnen die op het punt staan gangbaar te worden, feitelijk en zonder omhaal, rechtstreeks afkomstig van de aangewezen expert. David Nutt (1951) is hoogleraar aan het Imperial College in Londen. Hij geeft lezingen voor het algemene publiek en voor de wetenschappelijke en medische gemeenschap over zowel therapeutische als illegale drugs. Eerder verscheen van hem bij Nieuwezijds Drankje?

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
David Nutt
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057125980
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2024
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

Na vijftig jaar van verbieden, criminaliseren en bangmakerij toont wetenschappelijk onderzoek aan dat correct gebruik van psychedelica niet gevaarlijk of schadelijk is. Het is juist onze krachtigste nieuwe behandeling van psychische aandoeningen als depressie, PTSS, dwang- en eetstoornissen, verslaving en chronische pijn.

De wereldwijd gerespecteerde neuropsychofarmacoloog David Nutt heeft vijftien jaar onderzoek gedaan op dit gebied. In 2018 was hij medeoprichter van het eerste academische psychedelische onderzoekscentrum. Nutts werk heeft geleid tot meer aandacht en begrip voor de werking van onder meer MDMA, ayahuasca, paddo’s, LSD en ketamine. De resultaten betekenen een revolutie voor wat we weten over drugs, onze hersenmechanismen en ons bewustzijn.

Dit boek bevat de broodnodige kennis over medicijnen die op het punt staan gangbaar te worden, feitelijk en zonder omhaal, rechtstreeks afkomstig van de aangewezen expert.

David Nutt (1951) is hoogleraar aan het Imperial College in Londen. Hij geeft lezingen voor het algemene publiek en voor de wetenschappelijke en medische gemeenschap over zowel therapeutische als illegale drugs. Eerder verscheen van hem bij Nieuwezijds Drankje?

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
David Nutt
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057125980
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2024
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Actuele bestsellers!

  • 21,99
  • 21,99
  • 15,00
  • 24,99
  • 23,99
  • 12,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 22,99