Schadevergoeding Algemeen 2

Prijs € 49,50

Uitverkocht

C.J.M. Klaassen

Paperback | Februari 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Curriculum vitaeC.J.M. Klaassen studeerde rechten aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (thans Radboud Universiteit Nijmegen). In aansluiting op haar studie is zij in 1991 aan deze universiteit gepromoveerd op de dissertatie Risicoaansprakelijkheid (cum laude). Vervolgens is zij werkzaam geweest in de advocatuur te Amesterdam. Thans is zij hoogleraar burgerlijk recht en burgerlijk procesrecht aan de Nijmeegse universiteit. Zij is onder andere als hoofddocent betrokken bij de Grotius opleidingen Personenschade alsmede Onderneming & Aansprakelijkheid.Iets over dit boekjeDeze monografie vormt een drieluik met de monografie B34 en B36, respectievelijk: Schade vergoeding: algemeen, deel 1 (A.R. Bloembergen /S.D. Lindenbergh) en Schadevergoeding: algemeen, deel 3 (Spier). In dit tweede deel worden art. 6:97-100 BW behandeld. Deze monografie vangt aan met de begroting van de schade en behandelt vervolgens tweeaspecten van de begrenzing van de verplichting tot schadevergoeding, namelijk de causaliteit en de voor deelstoerekening. In dit verband wordt ook aandacht besteed aan de processuele aspecten van de schadebegroting en in het bijzonder de causaliteit. Hierbij staat met name het bewijs centraal.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
C.J.M. Klaassen
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013039252
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
103

Beschrijving

Curriculum vitae
C.J.M. Klaassen studeerde rechten aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (thans Radboud Universiteit Nijmegen). In aansluiting op haar studie is zij in 1991 aan deze universiteit gepromoveerd op de dissertatie Risicoaansprakelijkheid (cum laude). Vervolgens is zij werkzaam geweest in de advocatuur te Amesterdam. Thans is zij hoogleraar burgerlijk recht en burgerlijk procesrecht aan de Nijmeegse universiteit. Zij is onder andere als hoofddocent betrokken bij de Grotius opleidingen Personenschade alsmede Onderneming & Aansprakelijkheid.
Iets over dit boekje
Deze monografie vormt een drieluik met de monografie B34 en B36, respectievelijk: Schade vergoeding: algemeen, deel 1 (A.R. Bloembergen /S.D. Lindenbergh) en Schadevergoeding: algemeen, deel 3 (Spier). In dit tweede deel worden art. 6:97-100 BW behandeld. Deze monografie vangt aan met de begroting van de schade en behandelt vervolgens tweeaspecten van de begrenzing van de verplichting tot schadevergoeding, namelijk de causaliteit en de voor deelstoerekening. In dit verband wordt ook aandacht besteed aan de processuele aspecten van de schadebegroting en in het bijzonder de causaliteit. Hierbij staat met name het bewijs centraal.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
C.J.M. Klaassen
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013039252
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
103

Actuele bestsellers!

  • 26,50
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 21,99
  • 7,99
  • 24,99
  • 22,99
  • 24,99
  • 7,99