Blueprint for a national historical museum

plans, sketches and story of the Dutch museum of national history (2008-2011)

Prijs € 34,50

Uitverkocht

Hardback | April 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Blueprint toont het resultaat van drie jaar voorbereiding op een museum van de 21ste eeuw, het Nationaal Historisch Museum. Het boek geeft inzicht in de selectie van onderwerpen, de museale omgang met het verleden, de (digitale) presentatiemogelijkheden, de inrichting en de gemengde functies van het museumgebouw. Daarnaast biedt Blueprint een beknopte geschiedenis van Nationaal Historisch Museum, en een overzicht van alle projecten en de mensen die erbij betrokken waren. De geschiedenis Het Nationaal Historisch Museum werd in 2008 op verzoek van de Tweede Kamer opgericht. De doelstelling was om de Nederlandse geschiedenis aan een zo breed mogelijk publiek te presenteren. Het museum in wording organiseerde een groot aantal evenementen en projecten, bouwde een netwerk van historische initiatieven en liep voorop in de digitale revolutie - alles in voorbereiding op een nieuw gebouw. Al na drie jaar besloot de regering het Nationaal Historisch Museum weer op te heffen. De toekomst Blueprint is een bron van inspiratie voor musea en erfgoedinstellingen, maar ook voor iedereen die nieuwsgierig is naar de mogelijkheden, plannen en ideeën voor een museum van de 21ste eeuw, en naar de geschiedenis en misschien ook de toekomst van het Nationaal Historisch Museum.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
SUN
ISBN
9789461058805
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig

Beschrijving

Blueprint toont het resultaat van drie jaar voorbereiding op een museum van de 21ste eeuw, het Nationaal Historisch Museum.

Het boek geeft inzicht in de selectie van onderwerpen, de museale omgang met het verleden, de (digitale) presentatiemogelijkheden, de inrichting en de gemengde functies van het museumgebouw. Daarnaast biedt Blueprint een beknopte geschiedenis van Nationaal Historisch Museum, en een overzicht van alle projecten en de mensen die erbij betrokken waren.

De geschiedenis
Het Nationaal Historisch Museum werd in 2008 op verzoek van de Tweede Kamer opgericht. De doelstelling was om de Nederlandse geschiedenis aan een zo breed mogelijk publiek te presenteren. Het museum in wording organiseerde een groot aantal evenementen en projecten, bouwde een netwerk van historische initiatieven en liep voorop in de digitale revolutie - alles in voorbereiding op een nieuw gebouw. Al na drie jaar besloot de regering het Nationaal Historisch Museum weer op te heffen.

De toekomst
Blueprint is een bron van inspiratie voor musea en erfgoedinstellingen, maar ook voor iedereen die nieuwsgierig is naar de mogelijkheden, plannen en ideeën voor een museum van de 21ste eeuw, en naar de geschiedenis en misschien ook de toekomst van het Nationaal Historisch Museum.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
SUN
ISBN
9789461058805
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 22,99
  • 21,99
  • 23,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 24,99
  • 28,99
  • 24,99
  • 22,99