Wiskunde voor economen: concepten en technieken uit de wiskundige analyse - tweede editie

Prijs € 35,90

Niet beschikbaar

Johan Quaegebeur, Walter van Assche, Naci Tanrıöven, Paulien Vandereyt

Paperback | Juli 2024 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Zonder een minimale basiskennis van wiskundige concepten en technieken blijft economie een ontoegankelijke discipline. In dit boek worden op een heldere en didactische wijze de basisconcepten en -technieken uit de wiskundige analyse behandeld die essentieel zijn in een academische opleiding in de economie. De nadruk ligt hierbij op het begrijpen en kunnen toepassen van theoretische concepten zoals continuïteit en limieten van functies, afgeleiden van functies van één en meerdere veranderlijken en integralen. In elk hoofdstuk worden de aangebrachte concepten geïllustreerd met (bedrijfs)economische toepassingen zoals bijvoorbeeld optimaliseringsproblemen.Dit boek vormt samen met Wiskunde voor economen. Concepten en technieken uit de lineaire algebra een onmisbaar referentiewerk voor studenten in een economische opleiding.Johan Quaegebeur is emeritus hoogleraar verbonden aan het Departement Wiskunde van de KU Leuven. Walter Van Assche is emeritus gewoon hoogleraar verbonden aan het Departement Wiskunde van de KU Leuven. Naci Tanriöven is master Handelsingenieur en geeft les in het secundair onderwijs. Van 2014 tot 2020 was hij praktijkassistent aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven. Paulien Vandereyt is master in de Toegepaste Economische Wetenschappen en geeft les in het secundair onderwijs. Van 2016 tot 2021 was zij praktijkassistent aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Johan Quaegebeur, Walter van Assche, Naci Tanrıöven, Paulien Vandereyt
Uitgever
Universitaire Pers Leuven
ISBN
9789462704305
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2024
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
248

Beschrijving

Zonder een minimale basiskennis van wiskundige concepten en technieken blijft economie een ontoegankelijke discipline. In dit boek worden op een heldere en didactische wijze de basisconcepten en -technieken uit de wiskundige analyse behandeld die essentieel zijn in een academische opleiding in de economie. De nadruk ligt hierbij op het begrijpen en kunnen toepassen van theoretische concepten zoals continuïteit en limieten van functies, afgeleiden van functies van één en meerdere veranderlijken en integralen. In elk hoofdstuk worden de aangebrachte concepten geïllustreerd met (bedrijfs)economische toepassingen zoals bijvoorbeeld optimaliseringsproblemen.

Dit boek vormt samen met Wiskunde voor economen. Concepten en technieken uit de lineaire algebra een onmisbaar referentiewerk voor studenten in een economische opleiding.

Johan Quaegebeur is emeritus hoogleraar verbonden aan het Departement Wiskunde van de KU Leuven.
Walter Van Assche is emeritus gewoon hoogleraar verbonden aan het Departement Wiskunde van de KU Leuven.
Naci Tanriöven is master Handelsingenieur en geeft les in het secundair onderwijs. Van 2014 tot 2020 was hij praktijkassistent aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven.
Paulien Vandereyt is master in de Toegepaste Economische Wetenschappen en geeft les in het secundair onderwijs. Van 2016 tot 2021 was zij praktijkassistent aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Johan Quaegebeur, Walter van Assche, Naci Tanrıöven, Paulien Vandereyt
Uitgever
Universitaire Pers Leuven
ISBN
9789462704305
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2024
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
248

Actuele bestsellers!

  • 26,50
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 21,99
  • 7,99
  • 24,99
  • 22,99
  • 24,99
  • 7,99