Zorgatlas oogheelkunde

Prijs € 49,95

Tijdelijk niet beschikbaar

Carel Hoyng, Martine Venderbosch

Hardback | Juli 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoe leg je de anatomie van het oog of glaucoom begrijpelijk uit aan de patiënt?De Zorgatlas Oogheelkunde is hiervoor een handig Nederlandstalig hulpmiddel voor elke oogarts, opticien en andere zorgverlener. In 19 hoofdstukken wordt, met behulp van prachtige full colour illustraties en verklarende teksten, een compleet overzicht geboden van de anatomie van het oog en een groot aantal oogaandoeningen.In dit luxe uitgevoerde naslagwerk komen de volgende onderwerpen aan bod:Het oogOogbol en -spierenHet netvliesBij- en verziendCilinder en ouderdomsverziendStaarGlaucoomMaculadegeneratieDiabetisch macula-oedeemDiabetische retinopathieBloedvatafsluitingenNetvliesloslatingGlasvochtaandoeningenScheelzienExterne afwijkingenKunstlensInjectie en laserOperatiesIeder onderwerp heeft een aparte pagina. 1 Voor de patiënt en 1 voor de zorgprofessional. De compacte teksten bieden een handvat om elk onderwerp in begrijpelijke taal uit te leggen. Deze prachtige uitgave wordt geleverd met een marker (inclusief gum) zodat er aantekeningen op de illustraties gemaakt kunnen worden. Een onmisbaar naslagwerk voor iedere zorgverlener die dagelijks te maken heeft met problematiek rondom het oog.In de reeks 'Zorgatlas' zijn reeds de uitgaven 'Longziekten', 'Dermatologie', 'Psychiatrie', 'Cholesterol' en 'Inhalatie Instructies' verschenen. Later dit jaar verschijnen ondermeer nog de uitgaven CVRM, MS, Diabetes, Borstkanker, Longkanker, Hartfalen en COPD/Astma. De Zorgatlas Oogheelkunde is ook als interactieve iPad app beschikbaar. Hiermee kunt u o.a. de gesprekken met de patiënt veilig met geluid en beeld opnemen. Ook kunt u ondermeer op de illustraties tekenen, uitvergroten en nog veel meer.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Carel Hoyng, Martine Venderbosch
Uitgever
Esculaap Media B.V.
ISBN
9789491984143
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
46

Beschrijving

Hoe leg je de anatomie van het oog of glaucoom begrijpelijk uit aan de patiënt?

De Zorgatlas Oogheelkunde is hiervoor een handig Nederlandstalig hulpmiddel voor elke oogarts, opticien en andere zorgverlener. In 19 hoofdstukken wordt, met behulp van prachtige full colour illustraties en verklarende teksten, een compleet overzicht geboden van de anatomie van het oog en een groot aantal oogaandoeningen.

In dit luxe uitgevoerde naslagwerk komen de volgende onderwerpen aan bod:

Het oog
Oogbol en -spieren
Het netvlies
Bij- en verziend
Cilinder en ouderdomsverziend
Staar
Glaucoom
Maculadegeneratie
Diabetisch macula-oedeem
Diabetische retinopathie
Bloedvatafsluitingen
Netvliesloslating
Glasvochtaandoeningen
Scheelzien
Externe afwijkingen
Kunstlens
Injectie en laser
Operaties

Ieder onderwerp heeft een aparte pagina. 1 Voor de patiënt en 1 voor de zorgprofessional. De compacte teksten bieden een handvat om elk onderwerp in begrijpelijke taal uit te leggen. Deze prachtige uitgave wordt geleverd met een marker (inclusief gum) zodat er aantekeningen op de illustraties gemaakt kunnen worden. Een onmisbaar naslagwerk voor iedere zorgverlener die dagelijks te maken heeft met problematiek rondom het oog.

In de reeks 'Zorgatlas' zijn reeds de uitgaven 'Longziekten', 'Dermatologie', 'Psychiatrie', 'Cholesterol' en 'Inhalatie Instructies' verschenen. Later dit jaar verschijnen ondermeer nog de uitgaven CVRM, MS, Diabetes, Borstkanker, Longkanker, Hartfalen en COPD/Astma.

De Zorgatlas Oogheelkunde is ook als interactieve iPad app beschikbaar. Hiermee kunt u o.a. de gesprekken met de patiënt veilig met geluid en beeld opnemen. Ook kunt u ondermeer op de illustraties tekenen, uitvergroten en nog veel meer.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Carel Hoyng, Martine Venderbosch
Uitgever
Esculaap Media B.V.
ISBN
9789491984143
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
46

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 22,99
  • 21,99
  • 23,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 24,99
  • 28,99
  • 24,99
  • 22,99